Zoeken
Categorieën

Dolce Gusto van Nescafé

De ene keer heb je zin in een lekker kopje cappuccino, de andere keer in een kopje latte macchiato. Heb je dan voor iedere keer een ander apparaat nodig om deze te maken? Nee. Er is een apparaat op de markt waarbij je kunt kiezen uit veel verschillende soorten koffie: de Dolce Gusto.

Voeg de koffie-expertise van Nescafé samen met de jarenlange ervaring in het maken van koffie-apparaten en Dolce Gusto is geboren. Deze één-kops koffie is gemakkelijk voor iedereen die regelmatig zin heeft in een andere variant koffie. Met één apparaat maak je in een handomdraai de lekkerste koffie.
Met een druk van maximaal 15 bar, perst het apparaat water door de capsule heen. Zo krijg je de meest optimale smaak en aroma in je kopje koffie.

Capsules

Dolce Gusto werkt met capsules met de beste Arabica-koffiebonen. In een verpakking zitten 16 capsules voor 8 kopjes koffie. Één capsule bevat de koffie en één capsule melk. In de meeste gevallen vul je het koffiekopje of de koffiemok eerst met de gewenste hoeveelheid melk en daarna vul je het bij met de koffie. Je kunt er ook voor kiezen om alleen koffie te zetten. Dan gebruik je de capsule met melk gewoon niet. Er zijn ca. 25 verschillende koffievarianten te verkrijgen alsook chocomel én 3 verschillende smaken thee. Je kunt de capsules kopen in de supermarkt of online in de webshop van Dolce Gusto. De adviesprijs voor een verpakking is € 4,99.

Koffiemachines

Er zijn vijf verschillende Dolce Gusto koffie-apparaten te koop: de Melody II, Creativa, Circolo, Genio en Piccolo.
De Melody II heeft een waterreservoir van 1,5 liter en een maximale druk van 15 bar. Middels een hendel bovenaan kun je kiezen voor warm of koud water. Het opvangbakje met roestvrijstalen rooster is in hoogte verstelbaar.
De Creativa is het eerste Dolce Gusto apparaat met een LCD-scherm en bediening middels knoppen. Voor een futuristisch design ben je bij de Krups Circolo aan het juiste adres. Het appraat lijkt op een grote donut, rond met een gat in het midden. In het waterreservoir past maximaal 1,3 liter. De Circolo is in vier kleuren verkrijgbaar.

Dulce Gusto

De Genio is een ‘slim’ koffiezetapparaat. Je kunt met een wieltje scrollen naar je gewenste dosering en je perfecte kopje koffie wordt automatisch gezet. Het apparaat is klein maar fijn met een waterreservoir van 0,6 liter, maar doet zeker niet onder voor zijn broers. De Genio is in twee kleuren verkrijgbaar.

Ook de Piccolo is een klein maar krachtig koffie-apparaat. Net als de Genio heeft de Piccolo een waterreservoir van 0,6 liter.

Dolce Gusto Piccolo

Nescafé Plan

Bij Nescafé staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Verantwoorde teelt, verantwoorde productie & levering en verantwoorde consumptie zijn hierbij de sleutelwoorden. Met het Nescafé wordt gestreefd naar de levering van kwaliteitskoffie voor langere tijd te garanderen met minder milieubelasting. Met ’Creating Shared Value’ is aandacht voor het welzijn van anderen en het milieu een wezenlijk onderdeel van het streven van Nestlé (waar Nescafé een onderdeel van is) om door middel van hoogwaardige levensmiddelen de kwaliteit van leven te verbeteren. De koffieboeren, de medewerkers en de consumenten kunnen rekenen op veel respect. Uiteraard wordt altijd gestreefd naar de minste belasting van het milieu. Bij Nestlé betekent kwaliteit altijd blijven verbeteren, altijd die ene stap verder gaan.

Geef uw mening