Zoeken
Categorieën

Griekse koffie

Een belangrijke plaats in het dagelijkse leven van Grieken wordt tegenwoordig ingenomen door frappé, een ijskoffie die gebaseerd is op oploskoffie (Nescafé). Dit drankje is een echte Griekse uitvinding die in 1957 haar oorsprong gevonden heeft op een jaarbeurs. De combinatie van koud water, Nescafé en suiker kent inmiddels een aantal varianten, zoals met melk of met ijs. De zoetheid kan net als bij de Griekse koffie variëren en de suiker kan uiteraard ook vervangen worden door zoetstof. Feit is dat de frappé net zo zeer bij een zomer in Griekenland hoort dan een koud biertje in de zomer in Nederland.

Ingrediënten

  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel oploskoffie Nescafé (bijv. Classica)
  • melk en/of ijsklontjes
  • eventueel vanille-ijs

Bereidingswijze

  1. Doe 1 theelepel suiker, 1 theelepel oploskoffie (Nescafe Classico) en een scheut water in een shaker en shake tot een laag schuim is ontstaan.
  2.  Giet de drank in een longdrinkglas en vul met water bij tot het glas vol is.
  3. Voeg eventueel melk en/of ijsklontjes toe.
  4. Eventueel kunt u een bolletje vanille-ijs in de frappé doen.

Geef uw mening