Zoeken
Categorieën

Hasseltse koffie

Wat smaakt er beter na een lekker en gezellig etentje dan een koffie met likeur? Maar om eens iets anders te doen heb ik hier het recept van een echte Hasseltse koffie neergeschreven. Het presenteert mooi en het smaakt nog eens heel lekker ook. De ogen en smaakpapillen van jouw gasten zullen echt verwend worden. En je kan dit natuurlijk ook gewoon klaarmaken zonder een voorafgaand lekker etentje… Het kan zelf gebruikt worden enkel en alleen als dessert.

Recept Hasseltse koffie

Voor 1 persoon:

  • 1,5 dl sterke koffie
  • 5 cl Hasseltse graanjenever
  • 5 cl slagroom
  • 1 koffielepel suiker (rietsuiker)
  • chocolade schilfers of hagelslag

Bereidingswijze

Nog een voordeel van een Hasseltse koffie is dat deze redelijk snel te bereiden is. In minder dan 15 minuten staat een echte Hasseltse koffie voor je neus. Het zetten van sterke koffie is veruit de meest tijdrovende taak.

  1. Klop de room op met een garde
  2. Verdeel de suiker over vuurvaste glazen
  3. Verwarm de jenever in een pannetje
  4. Flambeer de jenever en schenk deze in de glazen met suiker
  5. Blus met hete (en sterke) koffie
  6. Schenk de koude, geklopte slagroom over de rugkant van een lepel op de koffie
  7. Strooi de chocolade schilfers over de slagroom.
  8. Serveer en geniet!

Wanneer je echt ver wil gaan in de bereiding van een perfecte Hasseltse koffie, bezoek dan het Hasselts jenevermuseum. Daar kan je eerst en vooral geniet van een rondleiding en kan je daarna ook verschillende jenevers proeven. Zo kan je de beste smaak uitkiezen voor jou Hasseltse koffie.

Ik heb zelf dit museum in hartje Hasselt al bezocht en ik moet eerlijk bekennen: het is een echte aanrader.

 

Geef uw mening